Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog seksualnog zlostavljanja

Julian Assange popustio i pristao da ga ispitaju u Londonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Julian Assange pristao je na ispitivanje u londonskome veleposlanstvu Ekvadora, a u vezi sa švedskim optužbama za seksualno nasilje, rekao je u četvrtak odvjetnik utemeljitelja WikiLeaksa.

Assange u ekvadorskome veleposlanstvu boravi od lipnja 2012. kako bi izbjegao izručenje Švedskoj u kojoj je optužen da je 2010. napao dvije žene, što on niječe.

Pročitajte i ovo Julian Assange (Foto: AFP) Trenutačno u Londonu Švedska odbacuje optužbe protiv Juliana Assangea za silovanje: "Dokazi nisu dovoljno jaki" Julian Assange (Foto: AFP) zbog optužbi iz 2010. Ponovno otvorena istraga protiv Assangea: Švedski tužitelj traži uhićenje utemeljitelja WikiLeaksa

Švedski tužitelji u ožujku su objavili da ga žele ispitati u Londonu, čime su odstupili od dotadašnjeg zahtjeva da se sve događa u Švedskoj. Assangeovi odvjetnici pozdravili su taj zahtjev, ali sve do četvrtka nisu i službeno pristali.

Švedska ne odustaje od privođenja Assangea zbog silovanja

"Sad čekamo dalje poruke (od tužitelja)", rekao je Thomas Olsson, Assangeov odvjetnik i dodao kako očekuje da tužitelji stupe s njime u kontakt i dogovore se o pojedinostima.

Australac Assange rekao je da strahuje od britanskog izručenja Švedskoj jer bi ga Švedska mogla izručiti Sjedinjenim Državama, a ondje je optužen zbog jednog od najvećih slučajeva curenja informacija u američkoj povijesti. On je u WikiLeaksu prije pet godina objavio goleme količine američkih vojnih i diplomatskih dokumenata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene