452383
452383
452383
452383
452383

Assange najavio objavu milijun novih dokumenata do američkih predsjedničkih izbora

  • , 04.10.2016., 14:32
  • Autor:
  • komentara

Julian Assange najavio je objavu milijun novih dokumenata te promjenu organizacije i financiranja WikiLeaksa.

 
 
 
 
Julian Assange (Foto: AFP)
Julian Assange (Foto: AFP)

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange najavio je u utorak, povodom 10. obljetnice svoje organizacije, da će WikiLeaks do kraja godine objaviti milijun dokumenata o tri vlade te o američkim izborima.

"Svi dokumenti vezani uz američke izbore izaći će prije 8. studenoga", rekao je Assange na konferenciji za novinare u Berlinu na kojoj je sudjelovao video vezom iz ekvadorskog veleposlanstva u Londonu.

"Smatramo da će te objave biti važne", rekao je, odbijajući iznijeti bilo kakve dodatne detalje. Američki tisak očekuje da bi se u središtu tih novih dokumenata mogla naći demokratska predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton.

Najavio je također promjene načina na koji je WikiLeaks organiziran i na koji se financira, kazavši da će se uskoro otvoriti za članstvo.

Kazao je da WikiLeaks želi proširiti suradnju na još medija, uz 100 s kojima već surađuje. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se