Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova prijetnja

Assange najavio objavu milijun novih dokumenata do američkih predsjedničkih izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Julian Assange najavio je objavu milijun novih dokumenata te promjenu organizacije i financiranja WikiLeaksa.

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange najavio je u utorak, povodom 10. obljetnice svoje organizacije, da će WikiLeaks do kraja godine objaviti milijun dokumenata o tri vlade te o američkim izborima.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Prosvijedi diljem Europe PROSVJEDI U PRAGU, LONDONU, RIMU... Na ulicama tisuće ljudi: Dosta im je visokih cijena, energetske nesigurnosti, niskih plaća...

"Svi dokumenti vezani uz američke izbore izaći će prije 8. studenoga", rekao je Assange na konferenciji za novinare u Berlinu na kojoj je sudjelovao video vezom iz ekvadorskog veleposlanstva u Londonu.

"Smatramo da će te objave biti važne", rekao je, odbijajući iznijeti bilo kakve dodatne detalje. Američki tisak očekuje da bi se u središtu tih novih dokumenata mogla naći demokratska predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton.

Najavio je također promjene načina na koji je WikiLeaks organiziran i na koji se financira, kazavši da će se uskoro otvoriti za članstvo.

Kazao je da WikiLeaks želi proširiti suradnju na još medija, uz 100 s kojima već surađuje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene