Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident na Dedinju

Jovanka nazvala policiju, vjeruje da joj je netko provalio u vilu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Titova je udovica obavijestila policiju da je u nedjelju čula čudne šumove i to je pripisala navodnoj provali. Zasad nije jasno je li i što je nepoznati provalnik eventualno odnio iz njezine vile na Dedinju.

Udovica Josipa Broza Tita Jovanka Broz prijavila je u ponedjeljak policiji da je opljačkana vila u kojoj živi, u elitnom beogradskom naselju Dedinje, izvijestili su beogradski elektronički mediji.

Prema neslužbenim saznanjima, udovica nekadašnjeg doživotnog predsjednika Jugoslavije policiji je prijavila pljačku nakon što je čula sumnjive šumove u kući, a prema njezinoj sumnji, lopov je, kako navodi beogradski list "Blic", u vilu provalio u nedjelju između 8,30 i 19,30 sati.

Pročitajte i ovo Ilustracija U bolnici je Drama u Puli! Pljačka usred bijela dana završila jako loše: Kada ih je ugledala, skočila je s terase Misteriozni znakovi u Zagrebu - 2 Građani uznemireni Opasne misteriozne oznake pojavile su se u Zagrebu, dobro obratite pozornost: Ovo morate učiniti ako ih uočite

>> Ovo još niste vidjeli: Tito i Jovanka se ljube!

Jovanka sumnja da je lopov provalio najprije u podrumske prostorije, a potom se sporednim stubištem popeo u prizemlje, nasilno razvalio vrata i pobjegao. Policija je odmah u vilu poslala ekipu za očevid, ali je utvrđeno da ništa nije ukradeno pa je dogovoreno da Jovanka Broz naknadno prijavi ukoliko primijeti da nešto od vrijednosti u kući nedostaje, navodi list.

Jovanka Broz je nakon Titove smrti iseljena iz rezidencije u Užičkoj 15 usred noći krajem kolovoza 1980. godine i smještena u jednu od dedinjskih vila, a po tvrdnjama koje su naknadno objavili mediji, nije joj bilo dopušteno da ponese mnogo toga - tek ponešto od odjeće, posuđa i sitnica. Prema kasnijim tvrdnjama njezinih odvjetnika, oduzeta joj je kompletna arhiva, adresar, telefonski imenik pa čak i novogodišnje i druge čestitke, da bi kasnije dobila nešto namještaja, svoju odjeću i dio nakita, ali kako je sama rekla, uglavnom bezvrijedne.

U Beogradu je još od 1983. godine u tijeku ostavinska rasprava o ostavštini Josipa Broza Tita, a ured srbijanskog predsjednika prošlog se tjedna suglasio da bude otvoren trezor u kojemu je, kako se pretpostavlja, pohranjeno 11 vreća s imovinom zatečenom u rezidenciji nakon Titove smrti.

Mediji već godinama spekuliraju da je znatan dio Titove ostavštine, posebice umjetnine i brojni pokloni koje je desetljećima dobivao od državnika širom svijeta, otuđen i da su nakon njegove smrti mnoge dragocjenosti netragom nestale, a procjene su da je riječ o vrijednosti od nekoliko desetaka milijuna dolara. U javnosti je i dalje sporno koji dio nasljedstva treba pripasti Titovoj udovici Jovanki Broz. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene