Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervju za B92

Josipović: Sastanak s Nikolićem još ne bi bio svrhovit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik dao je intervju za beogradsku RTV postaju B92 u kojem je rekao da su dobri odnosi od suštinskog značaja za Hrvatsku i Srbiju.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je da sastanak sa srbijanskim predsjednikom još ne bi bio svrhovit, objavila je u četvrtak beogradska RTV postaja B92.

Najavljujući ekskluzivni intervju s hrvatskim predsjednikom koji će biti emitiran u petak, srpska je televizija emitirala dio razgovora u kojem, između ostalog, Josipović o susretu s Nikolićem kaže kako bi "razina konsenzusa" koju bi dvojica predsjednika mogla dosegnuti bila upitna.

>>Dačić optužuje Hrvatsku da ne želi surađivati

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska će o Šešelju pred UN-om 'Šešeljeva ideologija je 'duh iz boce' koji plaši i potrebno ga je ponovno 'vratiti u bocu'' Slika nije dostupna Sastanak procesa Brdo-Brijuni Angela Merkel s najbližim suradnicima stiže u Dubrovnik

'Naši susreti, bez obzira o kome je riječ, u ovom slučaju predsjednik Nikolić, koji je legitimno izabran i kojeg mi poštujemo i cijenimo u Hrvatskoj kao izabranog predsjednika u Srbiji, pokazao je neka stajališta zbog kojih je teško očekivati da bi se ta simbolička funkcija ostvarila i u Hrvatskoj, a i u Srbiji', rekao je Josipović.

Hrvatski je predsjednik izjavio da su za obje zemlje dobri odnosi od suštinskog značenja te da su posljednje izjave srpskog premijera Ivice Dačića 'dobar znak za unaprjeđenje odnosa dviju zemalja'. (Hina)
 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene