Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velik dan z amladu ženu

Josipa Majić uz Obamu na summitu poduzetnika u Keniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska inovatorica i poduzetnica Josipa Majić otvorila je u subotu, zajedno s američkim predsjednikom Barackom Obamom i predsjednikom Kenije Uhurom Kenyattom, svjetski poduzetnički summit u Keniji.

Majić, koja je uspjeh postigla izradom "prvog pametnog medvjedića" za brigu o bebama i mališanima, našla se uz Obamu na plenarnoj sjednici Global Entrepreneurship Summita u Nairobiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlasti ga htjele deportirati Nestašni Obamin polustric neće biti protjeran iz Amerike Slika nije dostupna Turneja Afrikom Kenijci gnjevni na Obamu jer ih 'preskače'

Ona je zajedno s Anom Buricom osmislila Teddy the Guardiana, plišanog medvjedića opremljenog senzorima koji mjere otkucaje srca, krvni tlak, zasićenost kisikom i tjelesnu temperaturu beba te podatke bežičnim putem šalje na pametne telefone roditelja.

Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, Teddy the Guradian je do siječnja ove godine privukao investicije u iznosu od 400 tisuća dolara.

Svjetski poduzetnički summit održava se 25. i 26. srpnja u Keniji, najvećem gospodarstvu istočne Afrike. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene