Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispaljena 'Bulava'

Još jedno uspješno rusko lansiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je danas uspješno provela pokusni let rakete dugog dometa Bulave, čiji je opstanak u ruskome nuklearnom arsenalu bio upitan.

Vojni izvori izvijestili su da je 12 metara dugačka balistička raketa Bulava ispaljena s nuklearne podmornice Jurij Dolgorukij u Bijelome moru. Glasnogovornik ministarstva obrane Igor Konašenkov izvijestio je kako je raketa dosegnula cilj na Kamčatki udaljen 6.000 km.

'Let rakete protekao je prema predviđenom planu. Bojeve glave dosegnule su cilj u predviđeno vrijeme', rekao je Konašenkov u programu ruske državne televizije.

To je treće uspješno lansiranje Bulave u ovoj godini i iznimno je važno jer čak sedam od prethodnih 14 pokusnih lansiranja nije uspjelo, te su se pojavila pitanja o tomu hoće li raketa i tijekom idućih 30 godina ostati 'perjanica' ruskog nuklearnog arsenala. (Hina)

Pročitajte i ovo Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski Slika nije dostupna Leteći Kalibr VIDEO Rusi lansirali raketu iz podmornice: "Pogodilo je zadanu metu"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene