Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Još bez ocjene Del Ponte o suradnji Srbije s Haagom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte još neće Europskoj uniji (EU) podnijeti svoje izvješće o suradnji Srbije s Haškim sudom, jer se radi na "rješavanju preostalih pitanja".

"Još nije utvrđen konkretan datum. Radi se na rješavaju preostalih pitanja", kazala je Olga Kavran, dodajući da su Carla del Ponte i europski povjerenik za proširenje EU Olli Rehn u stalnom kontaktu, ali da je prerano da ona - nakon prošlotjednog dvodnevnog posjeta Beogradu sačini i podnese novo izvješće.

Pročitajte i ovo Mario Banožić i Klaudia Tanner - 2 dobar okvir Banožić i austrijska ministrica potpisali novi sporazum Hrvatske i Austrije o vojnoj suradnji Slika nije dostupna Del Ponte: Puna suradnja znači uhićenje preostala 4 bjegunca

"To bi bilo prerano učiniti sada, zato što se radi na nekim
rješenjima", kazala je Kavran glasnogovornica carle del Ponte ne precizirajući koja su to rješenja i dajući naznake da bi novu ocjenu suradnje Srbije s Haškim sudom Carla del Ponte mogla podnijeti EU "za tjedan-dva".

Carla del Ponte je prošloga petka u Beogradu, ponovivši tvrdnju da su haški optuženici Ratko Mladić, Goran Hadžić i Stojan Župljanin i dalje u Srbiji, izjavila da je "pritisak EU na Srbiju i dalje jedino što joj preostaje", te jasno kazala da se bez izručenja Mladića Haškom sudu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije i EU ne može finalizirati.

Srbijanski mediji su, bez obzira na tu njenu izjavu, nagađali da će Carla del Ponte odmah u ponedjeljak obavijestiti europskog povjerenika Ollija Rehna o napretku suradnje s Haškim sudom, koji će potom odrediti datum parafiranja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, a "Večernje novosti" od ponedjeljka najavile su - pozivajući se na svoje izvore u Europskoj komisiji - taj događaj za srijedu, 7. studenoga u Beogradu, pod uvjetom da Rehn bude zadovoljan onime što će mu prenijeti Carla del Ponte nakon posjeta Beogradu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene