Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori do konca 2012.

Jordanski kralj raspustio parlament i raspisao izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jordanski kralj Abdulah II. raspustio je parlament i raspisao prijevremene izbore, dan uoči velikih prosvjeda oporbe koja traži političke reforme.

'Kralj je odlučio raspustiti parlament i raspisao je prijevremene izbore', dodaje se u priopćenju kraljevske palače kojega je kopiju dobila agencija France Presse. Nadnevak izbora nije naveden, ali je kralj izrazio želju da se održe do konca 2012.

Odluka dolazi dan uoči prosvjeda u Ammanu koje organizira Muslimansko bratstvo, glavna oporbena snaga, koja već mjesecima traži radikalne reforme, pa tako i 'pošten izborni zakon, ozbiljnu borbu protiv korupcije i ustavne reforme'. Više od 50.000 ljudi očekuje se na tom skupu, po organizatorima.

>> Jordanski ekstremisti prijete atentatom na Asada

Abdulah II. je, odgovarajući na brojne prosvjede oporbe i pozive na reforme, najavio da će raspisati prijevremene izbore. No Muslimansko bratstvo je objavilo da će ih bojkotirati, kao što je učinilo 2010. u znak prosvjeda protiv neprovođenja važnih reforma. (Hina)

Pročitajte i ovo Srbijanska oporba drži plakate s natpisima Odbili prisegnuti Konstituiran novi saziv Skupštine Srbije: Oporba napustila sjednicu, Hrvati ostali bez zastupnika Joe Biden Napad dronom na bazu Biden najavio osvetu za smrt američkih vojnika: "Odlučio sam kako ćemo odgovoriti na napad"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene