Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozivala na vegetarijanstvo

Jordan: Policija privela Kanađanku u haljini od salate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jordanska policija je u nedjelju privela Kanađanku koja je šetala jednom od glavnih ulica Amana odjevena u haljinu napravljenu od listova salate.

Namjera joj je bila pozvati Jordance da postanu vegetarijanci. Aktivistica Ashley Fruno, članica organizacije Ljudi za etično postupanje prema životinjama (PETA), nosila je haljinu napravljenu od listova salate i držala transparent kojim je pozivala Jordance da se okrenu vegetarijanstvu.

Pročitajte i ovo Narges Mohammadi, iranska aktivistica Iz zatvora Iranska aktivistica iz zatvora prokrijumčarila pismo te objavila: "Zalagat ću se za slobodu i jednakost čak i ako me to bude stajalo života" Slika nije dostupna Bikinijem od salate protiv mesožderstva

Njezina pojava u četvrti Džabal Aman privukla je veliki broj promatrača i uzrokovala prometne čepove, što je nagnalo redarstvenike da interveniraju i odvedu je u obližnju policijsku postaju. Fruno je novinarima rekla da je htjela 'skrenuti pozornost na patnje više od 120 milijuna životinja koliko ih se svake godine u Jordanu ubije zbog mesa'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene