Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trenutak koji je sve promijenio

USPON 'BIJELOG VRAGA' Kako je 16-godišnje siroče postalo jedini bijelac u vrhu kineske mafije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
John Willis jedini je bijelac koji se uspio probiti do vrha kineske mafije koja je poznata po tome da je vrlo zatvorena za pripadnike drugih naroda, tvrdi FBI. Njegova je priča sve samo ne obična.

Kao 16-godišnjak John Willis je počeo uzimati steroide kako bi vlasnika jednog noćnog kluba u Bostonu uvjerio da mu je 18 godina pa ga je ovaj zaposlio kao izbacivača. Tako je John jednog dana spasio u tučnjavi njemu nepoznatog muškarca azijskog podrijetla koji mu je ostavio broj telefona ukoliko mu nešto zatreba.

Nije prošlo puno vremena, a John, kojeg je otac napustio a majka mu je umrla, našao se samo se nekoliko centi u džepu, i nije imao gdje niti prespavati. Okrenuo je telefonski broj koji je dobio od muškarca kojeg je spasio. Ubrzo je po njega stigao BMW s mladim Kinezom.

Deset godina kasnije John Willis je postao je drugi čovjek kineske mafije, poznat kao Bac Guai John odnosno 'Bijeli vrag'

Na listi odmah iza bin Ladena

Wills, koji danas služi zatvorsku kaznu, je prije nego što je uhićen, bio na listi FBI-ja 10 najtraženijih bjegunaca. Jedno vrijeme je čak bio i drugi na listi, odmah iza Osame Bin Ladena. Ipak, banda Ping On prepoznala je potencijal u Johnu, koji je brzo naučio kineski, i to dva dijalekta.

Počeo je kao sitan zelenaš, osiguravajući višim članovima mafije da uvijek dobiju svoj novac. Međutim, njegova lojalnost kao osobnog tjelohranitelja Bai Minga, koji je visoko kotirao u lancu u bostonskoj kineskoj mafiji, dovela ga je do drugog čovjeka gangsterske bande.

Willis je bio umiješan u trgovinu drogom, kockanje i prostituciju. Sa šverca kokaina prešao je na oksikodon, kada je 2013. uhićen zbog šverca 260.000 pilula vrijednosti nekoliko milijuna dolara. Za svoje kriminalne radnje osuđen je na 20 godina zatvora. Knjiga o njegovom životu 'Bijeli vrag' izlazi u siječnju, piše Daily Mail.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene