Obavijesti Video Pretražite Navigacija

John Kerry podržao Baracka Obamu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Senator John Kerry, demokratski predsjednički kandidat iz 2004. godine, danas je javno podržao senatora Baracka Obamu u utrci za Bijelu kuću, izražavajući uvjerenje da on može ujediniti Ameriku, okončati podjele i donijeti stvarne promjene u Washington.

"Martin Luther King Jr. je rekao kako je uvijek pravo vrijeme da se čini ono što je ispravno. I ja sam sada ovdje u Južnoj Karolini, jer je pravo vrijeme da to podijelim s vama, da znate da imam uvjerenje da Barack Obama može biti, da će biti i da treba biti idući predsjednik Sjedinjenih Država", rekao je Kerry na skupu u Charlestonu, u Južnoj Karolini, 16 dana uoči demokratskih predizbora u toj saveznoj državi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kerry predstavio novi potez State Departmenta Istospolni brakovi će na jednak način podnositi zahtjev za američkom vizom Slika nije dostupna Izbori SAD: Pobjednici Obama i Huckabee

Odajući priznanje svim ostalim demokratskim kandidatima, Kerry je naglasio kako vjeruje da "Obama, više nego bilo tko drugi, može pomoći da zemlja okrene stranicu, te ujedinjavanjem i okončanjem podjela učiniti da Amerika krene naprijed".

"Obama neće samo razbiti kalup. Zajedno ćemo ga razbiti u milijun komada", rekao je Kerry, koji unatoč porazu 2004. uživa veliku ugled u redovima Demokratske stranke.

I sam je razmišljao o kandidaturi za Bijelu kuću 2008., ali je
odustao nakon jedne nespretne izjave u kampanji za kongresne izbore 2006., kada je studentima savjetovao da uče kako ne bi "zaglavili" u Iraku.

Politički analitičari su ocijenili da je Kerryjeva podrška dobro
tempirana da pomogne Obami nakon neočekivanog poraza na predizborima u New Hampshireu.

"Ovo je dobro tempirana podrška Obami. Nakon uznemirujućeg poraza u New Hampshireu, pomoći će mu da ojača napore i pokaže da još privlači institucionalnu potporu", ocijenio je komentator CBS-a Vaughn Ververs.

Kerryjeva potpora Obami istodobno predstavlja udarac Johnu Edwardsu, njegovom potpredsjedničkom kandidatu 2004. i senatorici Hillary Clinton, čija je kampanja dobila novi zamah pobjedom u New Hampshireu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene