Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Švedskoj

Joe Biden: Turska je spremna ostati u Siriji koliko je potrebno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Mislim da su Turci spremni ostati koliko je potrebno kako bi istjerali IS", rekao je Biden novinarima u Stockholmu.

Turska je spremna ostati u Siriji koliko je potrebno kako bi uništila Islamsku državu, rekao je američki potpredsjednik Joe Biden u četvrtak tijekom posjeta Švedskoj, dan nakon što se u Turskoj susreo s predsjednikom Tayyipom Erdoganom.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

"Mislim da su Turci spremni ostati koliko je potrebno kako bi istjerali IS", rekao je Biden novinarima u Stockholmu.

"Smatram da je došlo do postupne promjene u razmišljanju.. u Turskoj kada se shvatilo da je IS egzistencijalna prijetnja Turskoj", rekao je.

Biden je novinarima također kazao kako SAD smatra plinovod Sjeverni tok 2, u koji su uključeni Rusija i nekoliko europskih energetskih kompanija, "lošim dogovorom" za Europu.

Ruski Gazprom prošle je godine s europskim partnerima dogovorio taj plinovod koji bi se preko Baltičkog mora trebao protezati do Njemačke.

SAD i mnoge istočnoeuropske države smatraju kako će se time ograničiti drugi putevi opskrbe, kao i energetska sigurnost Europske unije koja trećinu plina dobiva iz Rusije.

Među drugim temama kojih se dotaknuo, Biden je spomenuo i zatvor Guantanamo na Kubi za koji je rekao da bi se trebao zatvoriti do kraja mandata predsjednika Baracka Obame.

"To je moja nada i očekivanje", istaknuo je Biden.

Bijela kuća pokušava zatvoriti tu ustanovu otkad je Obama preuzeo predsjedničku funkciju, no sprječava ju velik otpor američkog Kongresa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene