Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Morali se ispričati

Američka isprika Emiratima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ujedinjeni Arapski Emirati objavili su da se američki potpredsjednik Joe Biden u nedjelju ispričao prijestolonasljedniku Abu Dabija zbog "bilo kakvih implikacija" da Ujedinjeni Arapski Emirati podržavaju islamističke militante u Siriji.

Biden je razljutio američke saveznike sugeriravši u govoru na Harvardu u četvrtak da Turska, Katar i UAE šalju "milijarde dolara i desetke tisuća tona eksploziva" sunitskim borcima koji žele srušiti sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Pročitajte i ovo Joe Biden gube podršku Biden napao velikog saveznika i zaprijetio: "To je crvena linija!" Joe Biden U okviru kampanje VIDEO Biden objavio video u kojem progovorio o svojim godinama: "To nije nikakva tajna"

Emirati su zatražili objašnjenje.

Biden je u nedjelju zbog toga nazvao šeika Mohameda bin Zajeda al-Nehajana, zamjenika vrhovnog zapovjednika oružanih snaga UAE-a.

"Biden se u razgovoru ispričao Ujedinjenim Arapskim Emiratima zbog bilo kakvih implikacija u njegovoj nedavnoj izjavi koja se mogla protumačiti kao da UAE podržava jačanje nekih terorističkih organizacija u regiji", prenijela je državna agencija WAM.

Bijela kuća to je potvrdila, kao i da se dan prije ispričao turskom predsjedniku Tayyipu Erdoganu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene