Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadržan u pritvoru

Jocić će dati iskaz policiji tek nakon odluke o žalbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićenom Sretenu Jociću, poznatijem kao Joca Amsterdam, određena je mjera policijskog zadržavanja nakon što je, poslije privođenja u ponedjeljak navečer u beogradsku policiju, odbio dati iskaz u povodu sumnji da je umiješan u ubojstvo hrvatskog novinara Iva Pukanića, prenose u utorak beogradski mediji.

Jocićev odvjetnik Zdenko Tomanović kazao je da Jocić nije želio odgovarati na pitanja policije sve dok se ne odluči o njegovoj žalbi na rješenje o zadržavanju, koje obrana smatra nezakonitim. Tomanović je ustvrdio da zakon nalaže da rješenje o zadržavanju osumnjičenog mora biti uručeno u roku od dva sata od uhićenja, objasnivši da je Jocić uhićen jučer oko 14,30 sati, a da mu je odluka o zadržavanju uručena tek u deset sati navečer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Beogradu svjedočio krunski svjedok 'Pukanića je trebalo ubiti zbog pisanja članaka o duhanskoj mafiji' Slika nije dostupna Sutra svjedočenje krunskog svjedoka U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića

>> Jocić navečer priveden u upravu beogradske policije

Branitelj Jocića rekao je da njegov klijent sačekati odluku o žalbi, a potom dati iskaz policiji, što bi se, kako je rekao, trebalo dogoditi tijekom dana. Tomanović je ponovio da po srbijanskim zakonima Jocić ne može biti izručen Hrvatskoj, te da pritvaranje nije moguće na temelju zahtjeva druge države dodajući da pretpostavlja da će srbijansko tužiteljstvo, potaknuto sumnjom da je neki srbijanski državljanin izvršio kazneno djelo u inozemstvu, vjerojatno pokrenuti takav postupak.

Uhićen zbog sumnje o umiješanosti u Pukanićevo ubojstvo

Sreten Jocić uhićen je u ponedjeljak popodne u beogradskom naselju Dedinju u kući u kojoj je ranije živio Slobodan Milošević. Pretres kuće je, u nazočnosti Jocića, trajao do 21 sat navečer, nakon čega je on priveden u beogradsku policijsku upravu.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić u ponedjeljak je izjavio da je ministarstvo unutarnjih poslova, po nalogu posebnog odvjetništva za organizirani kriminal, uhitilo Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam zbog osnovane sumnje da je umiješan u ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, vlasnika Nacionala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene