444570
444570
444570
444570
444570

Joachim Herrmann: 'Islamski terorizam stigao je u Njemačku'

  • , 26.07.2016., 15:35
  • Autor:
  • komentara

'Napade moramo shvatiti vrlo ozbiljno', kazao je bavarski ministar Joachim Herrmann te dodao da je 'islamski terorizam stigao u Njemačku'.

 
 
 
 
Bavarski ministar unutarnjih poslova izrazio je zabrinutost stanjem sigurnosti u Njemačkoj (Foto: AFP)
Bavarski ministar unutarnjih poslova izrazio je zabrinutost stanjem sigurnosti u Njemačkoj (Foto: AFP)

Bavarski ministar unutarnjih poslova kazao je kako vlasti sumnjaju da su napadi u Wuerzburgu gdje je 17- godišnjak, izbjeglica iz Afganistana u lokalnom vlaku u Bavarskoj nožem i sjekirom napao više putnika i četvero teže ozlijedio, te napad u Ansbachu koji se dogodio u nedjelju navečer, a u kojem se 27- godišnji Sirijac raznio u njemačkom restoranu prilikom čega je ozlijeđeno 12 osoba, zločini s terorističkom pozadinom, javlja Reuters.

'Ovo moramo shvatiti vrlo ozbiljno', kazao je bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann te dodao da je 'islamski terorizam stigao u Njemačku'.

'Ne možemo se izmaknuti teroru ako ne reagiramo, oprezom ih nećemo spriječiti. Njemački političari moraju javo obznaniti zabrinutost oko sigurnosti i migracija', kazao je.

Rekao je i kako je sigurnosna situacija u Njemačkoj sve gora te kako je rat kojeg je započela Islamska država rat protiv 'našeg načina života'.

Jačnje policijskih snaga i suradnja s vojskom

Poručio je i kako će Bavarska pojačati policijske snage i opremu na svim područjima unutarnjih poslova.

'Ilegalne i nekontrolirane migracije u Njemačkoj moraju biti spriječene. Migranti koji prekrše zakon moraju biti deportirani o hitnom postupku. Ljudi u Njemačkoj neće tolerirati upotrebu novca iz državne blagajne za pomoć izbjeglicama i migrantima koji ne poštuju naše zakone i čine zločine', rekao je Herrmann te dodao kako odgađanje deportacija zbog medicinskih razloga ne može biti razlog.

'Kako izbjeglica ili migrant može unijeti materijal za izradu bombe u državno utočište?', upitao je Herrmann te dodao da zbog porasta terorizma u Njemačkoj, vojska mora početi reagirati te se uključivati.

'Vrijeme je da Savezna vlada Njemačke napokon krene u akciju umjesto da vodi politiku relativizma', rekao je Herrmann.

Stanovnici trebaju odgovore

'Svaki napad, svaki akt terorizma je jedan napad i čin previše. Islamski terorizam je stigao u Njemačku', rekao je bavarski pokrajinski premijer Horst Seehofer.

Dodao je da među stanovnicima Njemačke vlada strah te da trebaju odgovore političkog vodstva, a ne dugotrajne i bezznačajne razgovore.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se