Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prirodna smrt ili...?

Jezivo otkriće u škrinji nakon dvije godine: "Bio mi je prijatelj... Bilo mi je teško rastati se od njega''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Čovjek koji je gotovo dvije godine držao tijelo ''cimera'' u škrinji za zamrzavanje osuđen je na zatvor.

Damion Johnson (53) poznavao je 27 godina Johna Wainwrighta (71) i preselio se s njim u stan u Birminghamu 2015. kao njegov registrirani njegovatelj.

Prijatelj ih je opisao kao ljude koje je povezivalo snažno prijateljstvo, a Johnson je Wainwrighta opisao kao očinsku figuru.

Kada je Wainwright umro u rujnu 2018., Johnson je bio svladan tugom, čulo se na sudu u Derbyju, piše Sky News, koji objašnjava i sve što je prethodilo neobičnom i pomalo morbidnom razvoju događaja.

Kako je prijatelj završio u škrinji?

Johnson je 25. rujna 2018. naručio veliku škrinju za zamrzavanje

Wainwrightovo tijelo otkriveno je skoro dvije godine kasnije, u kolovozu 2020. u zamrzivaču u prostorijama tvrtke za preseljenje.

Johnson je rekao rodbini i prijateljima da je Wainwright umro i da je sprovod već održan, ali nije obavijestio hitnu službu niti dobio smrtovnicu.

U jednom trenutku ostao je u stanu, dok je tijelo bivšeg "cimera" bilo pohranjeno u škrinji u istoj prostoriji.

"Optuženi kaže da nije razmišljao racionalno i da nije bio spreman pustiti gospodina Wainwrighta. Kako je vrijeme prolazilo, nije mogao obavijestiti vlasti'', rekao je tužitelj Darron Whitehead.

Johnson je uhićen u prosincu 2019. zbog posve drugih nepovezanih stvari. Iako policija nije pretražila imanje, zabranila je Johnsonu povratak, a stan je zatvoren daskama 6. prosinca i škrinja je isključena.

Smrt je došla prirodno. Ili možda ne?

Nekoliko je ljudi kasnije došlo u stan kako bi izvršilo sigurnosnu provjeru te su primijetili jak miris koji su opisali kao užasan i nepodnošljiv.

Tim za uklanjanje odnio je 21. kolovoza zamrzivač i neugodan miris zamijenio za onaj koji nastaje truljenjem hrane. Wainwrightovo tijelo pronašlo je osoblje tvrtke za selidbu.

Na obdukciji su pet dana kasnije uočeni znakovi ozljede tupim predmetom, no tužitelj je rekao: "Nije bilo moguće potvrditi ili isključiti prirodnu bolest kao uzrok ili doprinos smrti."

Međutim, rekao je da je od rujna 2018. do svibnja 2020. Johnson koristio bankovnu Wainwrightovu karticu za kupnju robe i podizanje gotovine u vrijednosti od 17.000 funti te obavio 11 transfera na svoj bankovni račun u vrijednosti od dodatnih 2475 funti.

Johnson je sada osuđen na dvije godine zatvora nakon što je prethodno priznao krivnju za sprječavanje zakonitog i pristojnog pokopa tijela Wainwrighta, kao i za tri točke optužnice za prijevaru, a za svaku optužbu dobio je šestomjesečnu kaznu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene