Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji uznemireni

Jesu li nadzorne kamere snimile pokušaj otmice djeteta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednjih deset dana policiji u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice prijavljena su dva slučaja pokušaja otmice djece - djevojčice i dječaka.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Stravičan zločin Pojavila se slika automobila koji je udario Danku: Oglasio se i otac jednog od uhićenih Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi

U blizini škola u Kosovskoj Mitrovici povećan je broj policajaca, a roditelji djece su u panici, piše Blic.

'Moj sin je izašao iz škole i krenuo prema kući. Oko pet metara od zgrade, dok je prelazio ulicu, ispred njega se zaustavio crveni automobil i nepoznati muškarac od njega je zatražio telefon pod izgovorom da 'hitno mora obaviti poziv'. Rekao mu je i da nije iz Mitrovice, nego iz Beograda. Moj sin je otišao do stana uzeti telefon jer ga nije imao kod sebe, ali nije imao kredita i to mu je i objasnio kada se vratio do njega, ali taj muškarac je zatražio da pođe s njim i da mu pokaže neke dijelove grada. Rekao je: 'Ako ti nije problem, pođi sa mnom da mi pokažeš neke dijelove Mitrovice, jer ne poznajem dovoljno grad'. Mališan mu je odgovorio da ne može i da mora u školu', ispričao je Nebojša Milutinović, otac 11-godišnjeg dječaka.

BORBA ZA SLOBODU Zemlja u kojoj budućnost, novac i politiku nadzire tek skupina ljudi

'Govorio mu je: 'Molim te, pođi sa mnom. Slobodno, ja sam dobar dečko, ja ti neću ništa. Na kraju krajeva, prebacit ću te do škole.' Mali mu je onda rekao da ne može ići s njim. On mu je opet ponavljao da slobodno pođe i da mu neće ništa. Onda je moj sin zakoračio da uđe u automobil, ali se srećom odmah vratio i počeo bježati jer se uplašio. Sve se to jasno vidi na snimku kamera na kladionici u blizini, koji sam također predao policiji. Vidi se i da ga je ovaj čekao minutu-dvije u automobilu i zatim pobjegao', kaže Milutinović.

Uvjeren je da je muškarac želio oteti njegovog sina na temelju onoga što je dječak ispričao i onoga što je vidio na snimci nadzorne kamere. Ovaj je slučaj prijavljen ali tužitelj je ocijenio da 'nema elemenata za kazneno djelo pokušaja otmice'. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene