Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon izglasane rezolucije

Jeremić ide kod Tadića na razgovor o ostavci?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čim se vrati iz New Yorka, srpski ministar Vuk Jeremić će na razgovor s predsjednikom Borisom Tadićem o mogućoj promjeni na čelu srpske diplomacije, piše list Danas.

Jeremićevu ostavku ovih dana tražile su stranke u opoziciji, Liberalno-demokratska partija i Nova Srbija, kao i vođa naprednjaka Tomislav Nikolić. Nikolić je istaknuo kako će zbog 'poraza' srpske rezolucije o Kosovu u UN-u zahtijevati ostavku premijera Mirka Cvetkovića i ministra vanjskih poslova Jeremića.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

>> Opća skupština UN-a konsenzusom prihvatila rezoluciju o Kosovu

Tadić još nije donio odluku o tome hoće li Jeremić i dalje obnašati funkciju ministra vanjskih poslova, a jedina opcija koja nije bila u igri jest da se ministar Jeremić povuče dok je u New Yorku, kako bi se izbjegao skandal. Jeremić je kao zagovornik 'tvrđeg' pristupa smatrao da konačno rješenje rezolucije o Kosovu treba imati dvije ključne stvari, protivljenje jednostranim odlukama i poziv na dijalog o svim otvorenim pitanjima.

Zajednička rezolucija Srbije i EU ne sadrži niti jednu od navedene dvije točke, a Jeremić je još 26. srpnja na zasjedanju srpskog parlamenta rekao kako je spreman snositi posljedice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene