Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suzdržanost i poštovanje

Glavni tajnik NATO-a poziva na smirivanje napetosti između Njemačke, Nizozemske i Turske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je u ponedjeljak, u svjetlu napetosti i verbalnih sukoba između Nizozemske i Njemačke s jedne i Turske s druge strane, sve zemlje članice Saveza na suzdržanosti i međusobno poštovanje.

"Pozivam sve saveznike da pokažu međusobno poštovanje, da budu mirni i umjereni kako bi pridonijeli popuštanju napetosti. Robusna rasprava predstavlja bit naših demokracija, ali treba pokazati uzajamno poštovanje i usredotočiti se na ono što nas ujedinjuje, na izazove i prijetnje i na to kako se NATO tome prilagođava, a ne na ono što nas dijeli", rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Talijanska premijerka Meloni vlakom stiga u Kijev Druga godišnjica sukoba Zapadni vođe vlakom stigli u Kijev, šef NATO-a poslao poruku: "Stojimo uz Ukrajinu, radi vaše i naše sigurnosti" Jens Stoltenberg sastanak ministara obrane Prvi čovjek NATO-a poslao poruku Trumpu: "Ne bismo smjeli ostavljati prostora za nesporazum"

U nekim od europskih gradova lokalne vlasti uvele su restrikcije ili zabrane tih skupova, što je izazvalo žestoke reakcije turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. Između ostaloga, današnju Njemačku usporedio je s nacistima, a Nizozemsku nazvao "banana republikom". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene