Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GLOBALNA PRIJETNJA

Stolbenberg: Ponašanje Sjeverne Koreje zahtijeva globalni odgovor, što uključuje i NATO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejsko "bezobzirno ponašanje" globalna je prijetnja koja traži globalni odgovor, kazao je prvi čovjek Sjevernoatlantskog saveza Jens Stoltenberg u nedjelju.

NATO nije izravno umiješan u krizu u kojoj je Pjongjang izveo šesti i najsnažniji nuklearni test prije tjedan dana no opetovano je pozivao Sjevernu Koreju da odustane od svojeg nuklearnog balističkog raketnog programa.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Jens Stoltenberg Jens Stoltenberg Oglasio se NATO nakon kontroverzne Trumpove izjave: "Svaki napad na NATO bit će dočekan ujedinjenim i snažnim odgovorom"

"Bezobzirno ponašanje Sjeverne Koreje globalna je prijetnja i zahtijeva globalni odgovor i to naravno uključuje NATO", kazao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg u intervjuu za BBC.

Stoltenberg je odbio odgovoriti je li američki teritorij Guama, kojemu je prijetila Sjeverna Koreja, pokriven člankom 5. ugovora NATO-a koji propisuje da je napad na jednu članicu saveza napad na sve.

"Sada smo u potpunosti usmjereni na to kako možemo pridonijeti mirnom rješenju sukoba", kazao je.

Britanski ministar obrane Michael Fallon kazao je za BBC da bi se vojni sukob trebao izbjeći pod svaku cijenu.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene