Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dva zahvata

Jemenski predsjednik Saleh uspješno operiran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh, primljen u bolnicu u Rijadu u Saudijskoj Arabiji, u nedjelju je uspješno operiran i 'za dva tjedna' se vraća u Sanu, rekao je saudijski čelnik.

'Predsjednik Saleh podvrgnut je dvjema operacijama koje su bile uspješne: prvom je izvađena krhotina (granate) iz prsišta, a druga je bila neurokiruški zahvat na vratu', rekao je čelnik koji je htio ostati anoniman. 'Sljedeća operacija će biti estetska', dodao je. 'Razdoblje oporavka trajat će dva tjedna, nakon kojega će se vratiti u Sanu', kazao je.

Saleh koji je u petak ranjen u bombardiranju njegove palače u Sani, u subotu navečer je prevezen u bolnicu u Rijadu.

Njegova hospitalizacija u Rijadu navodi na razmišljanje o tome tko vlada u Sani, gdje potpredsjednik Abed Rabo Mansur Hadi službeno nije zadužen za privremeno obnašanje vlasti, dok u zemlji, koju od siječnja potresaju prosvjedi na kojima se traži Salehov odlazak, traje borba za vlast. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Misija Aspides Njemačka fregata isplovila prema Jemenu: "Trajna eskalacija nasilja čini vojnu misiju neophodnom" Hutisti, jemenski pobunjenici (Foto: Arhiva/AFP) Krvoproliće u Sani se nastavlja Hutiji objavili da su ubili bivšeg jemenskog predsjednika Saleha, najavili i pokazivanje tijela

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene