Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na vlasti već 32 godine

Jemenski predsjednik odustaje od drugog mandata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh, sučljeen s narodnom pobunom, rekao je da se neće koristiti ustavnim amandmanom koji bi mu omogućio da se ponovo kandidira.

U govoru u parlamentu Saleh, koji je na vlasti već 32 godine, najavio je i odgodu parlamentarnih izbora sazvanih za 27. travnja, čijem se održavanju oporba protivi zbog izostanka političkih reforma. 'Nisam za doživotni mandat i nisam za prijenos vlasti unutar obitelji', rekao je Saleh pred zastupnicima.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

>> Tisuće prosvjednika i u Jemenu

Parlament treba 1. ožujka raspravljati o izmjeni ustava kojom bi se omogućio doživotni predsjednički mandat. Oporba ga usto optužuje da vlast želi prenijeti na starijeg sina Ahmeda. Saleh je održao govor dan uoči 'dana gnjeva' koji se na poziv oporbe organizira u četvrtak. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene