Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašeno izvanredno stanje

Jemen: Ubijeno više desetaka prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 40 osoba ubijeno je, a više od 200 ranjeno među prosvjednicima na koje je pucano dok su zahtijevali odlazak jemenskog predsjednika Alija Abdalaha Salaha u glavnome gradu Sani, rekli su medicinski izvori.

Oporba je optužila režim da je počinio 'pokolj'. 'Ubijanje neće pomoći Abdalahu-Salehu da se održi na vlasti', rekao je za tv al-Arabiju glasnogovornik parlamentarne oporbe Mohamed al-Sabri. Očevici navode da su pristaše režima s krovova kuća oko Sveučilišnog trga pucali na tisuće prosvjednika.

Pročitajte i ovo Prizori na ulicama 16 ljudi ubijeno Izvanredno stanje u još jednoj zemlji! Na ulicama neredi, pljačke, ima mrtvih Ilustracija Usprkos mjerama sigurnosti Uhićeno gotovo 400 osoba zbog izgreda u novogodišnjoj proslavi: Zapaljeno 745 vozila, ozlijeđeno 40 policajaca

>> U Jemenu ozlijeđeno najmanje 120 prosvjednika

Predsjednik Jemena je proglasio izvanredno stanje u zemlji. Na trgu prosvjednici borave od 21. veljače otkako traže ostavku Saleha koji je 32 godine na vlasti.Prosvjednici u pogođeni metkom u glavu, vrat ili prsa, rekli su medicinski izvori.

Vatru su napadači otvorili kada su prosvjednici krenuli rušiti barikadu kojom je blokiran pristup trgu. Policija je na okupljene bacila suzavac. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene