Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemiri traju

Jemen: Ubijeno troje prosvjednika, među kojima i dijete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Troje prosvjednika, među kojima i dvanaestogodišnji dječak, izgubili su život, a deseci su ranjeni u subotu u Sani i Mukali kada su redarstvene snage zapucale na prosvjednike koji su tražili odlazak predsjednika Alija Abdulaha Saleha.

Policija je u Sani u subotu rano ujutro napala prosvjednike koji od 21. veljače logoruju na Sveučilišnom trgu, pucajući pravim mecima i bacajući suzavac. Dvojica su prosvjednika ubijena, a više od 300 je ranjeno, među kojima 30 hicima iz vatrenog oružja, a drugi su otrovani plinom, navodi medicinski odbor koji su formirali prosvjednici i koji optužuje sigurnosne snage za uporabu otrovnih plinova.

U Mukali, na jugoistoku zemlje, dvanaestogodišnji učenik, sudionik prosvjeda protiv režima, ubijen je u policijskoj pucnjavi, doznaje se od medicinskih izvora i svjedoka. Studenti i učenici izašli su u subotu na ulice Jemena prosvjedujući protiv napada u Sani. Više stotina njih rastjerala je policija u Adenu, velikom gradu na jugu, gdje je policija također, navodno, uporabila otrovni plin.

U subotu oko podneva, sigurnosne snage su zatvorile sve pristupe Sveučilišnom trgu u Sani, zbornom mjestu na kojemu se okupljaju prosvjednici protiv predsjednika Saleha, a čuli su se i pucnjevi iz vatrenog oružja.

UN je u petak izvijestio da su 37 aktivista i najmanje 6 policajaca ubijeni otkako su koncem siječnja počeli prosvjedi protiv Saleha koji je na vlasti već 32 godine i zatražio je od jemenske vlade da provede istragu o pogibiji prosvjednika. (Hina)

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Ilustracija Incident u vrtiću Dijete od godinu i pol samo izišlo iz vrtića: "Dogodio se vrlo ozbiljan propust"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene