448710
448710
448710
448710
448710

Jedna osoba poginula i dvije ranjene u eksploziji mine kod Bugojna

  • , 01.09.2016., 17:18
  • Autor:
  • komentara

U eksploziji zaostale mine nedaleko od Bugojna u BiH poginuo je jedan zaposlenik šumarije 'Koprivnica', a dvojica su ranjena i prebačena u bolnicu.

 
 
 
 
Policija BiH (Arhiva: AFP)
Policija BiH (Arhiva: AFP)

Jedan radnik šumarije je poginuo, a još dvojica su ranjena u četvrtak u šumi nedaleko od Bugojna u eksploziji mine zaostale iz rata, potvrdili su službeni izvori.

Glasnogovornik MUP-a Srednjobosanske županije Rusmir Prohan rekao je da se eksplozija dogodila u 14 sati te da je jedan zaposlenik šumarije 'Koprivnica' smrtno stradao, a da su dvojica njegovih kolega prebačena u bolnicu u Bugojnu.

"Na mjestu nesreće nalaze se pripadnici MUP-a, federalne uprave Civilne zaštite, kao i pirotehničari koji će izvršiti čišćenje eventualnog minskog polja", kazao je glasnogovornik.

U BiH je nakon posljednjeg rata ostao veliki broj mina od kojih je u posljednjih 20 godina stradalo više od 500 osoba. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se