Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jedinstvena Rusija u vodstvu na regionalnim izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prokremaljska stranka Jedinstvena Rusija vodi na regionalnim izborima održanim u nedjelju koji se smatraju "generalnom probom" za ruske parlamentarne izbore predviđene za prosinac, kao i predsjedničke izbore 2008.,.

Prema preliminarnim rezultatima, Jedinstvena Rusija dobila je veliku većinu glasova u 13 od 14 regija koje su birale svoje parlamente, a za njom slijedi stranka Pravedna Rusija, osnovane prije četiri mjeseca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Herwig van Staa posjetio Sanadera Predsjednik tirolskog parlamenta: Sanader se boji suđenja u RH Slika nije dostupna Regionalni izbori Talijanski izbori: Desnici šest, ljevici sedam regija

Komunisti i ultra-nacionalistička Liberalno-demokratska stranka (LDPR) zauzeli su treće i četvrto mjesto u većini regija.
U Sankt Peterburgu, drugom po veličini gradu u Rusiji, Jedinstvena Rusija dobila je više od 37 posto glasova, dok je Pravedna Rusija osvojila gotovo 22 posto, Komunistička stranka 16 posto i LDPR oko 11 posto.

Sergej Mironov, čelnik Pravedne Rusije i predsjednik Gornjeg doma ruskog parlamenta, izjavio je da bi očiti uspjeh komunista i LDPR-a mogao neutralizirati trenutačni politički monopol vladajuće Jedinstvene Rusije, iako se njegova stranka smatra klonom Kremlja, javila je novinska agencija RIA Novosti.

Očekuje se da će prve službene rezultate izbora Središnje izborno povjerenstvo objaviti u utorak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene