Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret za vrijeme bijega

Jean-Marie Le Pen priznao sastanak s Karadžićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jean-Marie Le Pen je priznao susret s Radovanom Karadžićem koji je u to vrijeme bio u bijegu pred sudom u Haagu.

Bivši predsjednik stranke krajnje desnice Nacionalne fronte Jean-Marie Le Pen priznao je u utorak susret s bivšim političkim vođom bosanskih Srba Radovanom Karadžićem koji je tada bio u bijegu pred Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu (ICTY).

"Da", rekao je Le Pen na pitanje za informativni kanal i-tele i potvrdio točnost sastanka što ga je u svojoj knjizi opisao njegov bivši tjelohranitelj Thierry Legier.
"Nisam ja zadužen loviti ljude koje je javno mnijenje nazvalo ratnim zločincima", objasnio je Le Pen.

Bivši vođa FN-a nije, međutim, razotkrio kada se taj sastanak zbio, ali je potvrdio da je na Palama blizu Sarajeva susreo i tadašnju "predsjednicu" bosanskih Srba Biljanu Plavšić.
"Ja se sastajem sa svima. Ne bojim se", zaključio je.

Optužen za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratni zločin zbog svoje uloge u ratu u Bosni i Hercegovini (1929-1995), Radovan Karadžić je uhićen u srpnju 2008. u Beogradu 13 godina nakon podizanja optužnice. Suđenje mu je počelo u listopadu 2009. pred ICTY-jem.

Pročitajte i ovo Ilustracija OSUĐEN NA 13 GODINA Iz bolnice u BiH pobjegao srpski ratni zločinac, osuđen je za otmicu i ubojstvo 20 civila Slika nije dostupna služi doživotnu kaznu Požalio se kćeri: Radovan Karadžić negoduje zbog azbesta u britanskom zatvoru

(HINA)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene