Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skrivena poruka

Juncker povukao potez koji nitko nije očekivao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napeto je i između Bruxellesa i Londona zbog pregovora o izlasku Britanije iz Europske Unije i cijene koju će za to platiti. Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker izjavio je u petak na jednoj konferenciji u Firenci da engleski jezik, polako ali sigurno, gubi na važnosti u Europi.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker poručio je kako će pregovori biti pošteni, da je odlazak Britanije tragedija, ali i da nije Europa napustila Britaniju već obratno.

Pročitajte i ovo Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!" Slika nije dostupna Teški pregovori May: Da sam "prokleto teška žena" sljedeći će se uvjeriti i Juncker

Važnu je poruku poslao i odlučivši na konferenciji govoriti na francuskom, a ne na engleskom jeziku što je naišlo na odobravanje prisutnih.

"Dvoumim se između engleskog i francuskog. Ali sam odlučio. Govorit ću na francuskom jer polako, ali sigurno engleski jezik gubi važnost u Europi, a i Francuzi izlaze na izbore u nedjelju i želim da razumiju što govorim o Europi i njezinim zemljama", kazao je Juncker.  

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene