Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neki su zgroženi

Je li za osudu ili to treba prihvatiti kao trend? Djevojčice tverkale na pozornici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok je dobar javnosti dio prepun grubih riječi na račun onoga tko je točku organizirao, čelnica plesne škole u kojoj su to djevojčice naučile ističe: pa to gledaju na TV-u od jutarnjih sati!

Vlasti u ruskom gradu Orenburgu pokrenule su istragu zbog snimke koja je zadnjih dana postala popularna na ruskim društvenim mrežama, a na kojoj možemo vidjeti djevojke srednjoškolske dobi kako izazovno plešu odjevene u pčelice tijekom točke nazvane Winnie Pooh, prenosi agencija Interfax.

Pročitajte i ovo Sergej Šojgu Državna izdaja Putin započeo čistku, riješio se bliskog suradnika: "Pretresi otkrili što su napravili s tajnim dokumentima" Napad na regiju Harkiv nove borbe Panika u Ukrajini, Zelenski otkazao putovanja: Tisuće ljudi u bijegu, Rusi nadiru kao nikad prije

Naime, dobar je dio javnosti ostao zgrožen izvedbom koju je nazvao potpuno neprimjerenom, te je od policije zatraženo da utvrdi točnu dob sudionica, kao i to tko je odgovoran za spornu koreografiju.

U međuvremenu je otkriveno da su djevojčice članice lokalne plesne skupine Kredo, a oglasila se i čelnica te škole Viktoria Jakovenko, koja je izjavila da je zatečena podignutom bukom.

"Ne razumijem u čemu je problem, čemu teške optužbe. Takozvano tverkanje je u Orenburgu popularno više od godinu dana, a u Rusiji fascinacija tom vrstom plesa traje i duže", rekla je Jakovenko, pa objasnila kako dana stvari stoje.

Treba li djevojčicama srednjoškolske dobi omogućiti učenje tverkanja?

  • Ne, to je skandalozno i degutantno. Roditelji koji šalju svoju djecu u takve plesne škole nisu normalni.
  • Da. To je samo trend, uostalom, generacije su se uvijek sukobljavale oko toga što je previše i neumjesno. Tako je i s nama bilo.

Ukupno glasova:

"Djevojčice taj ples svakodnevno gledaju u spotovima - izvodi ga i Beyonce - te fascinirane onime što je danas 'in' dolaze u našu školu kako bi ga naučile. I da se razumijemo, dolaze uz suglasnost roditelja koji su svako doba mogu doći na satove jer su otvoreni javnosti", naglasila je. 

Pogledajte točku koja je podijelila rusku javnost, odnosno ples kojem djeca doista mogu svjedočiti na televizoru već od jutarnjih sati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene