Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća nenuklearna bomba

Je li Rusija u Siriji bacila "oca svih bombi" kako bi ubila zapovjednike ISIL-a?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska vojska u Siriji je bacila najveću nenuklearnu bombu na svijetu, tzv. "oca svih bombi", objavili su neki od svjetskih medija.

Ruska vojska u Siriji je bacila najveću nenuklearnu bombu na svijetu. Bomba je navodno bačena nedaleko od sirijskog grada Deir al-Zora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tenzije na vrhuncu Nova eskalacija na Bliskom istoku: Bombardiran glavni grad Sirije, dvije osobe poginule Vladimir Putin i Bašar al-Asad, arhiva (Foto: AFP) Rat u Siriji Putin u nenajavljenom posjetu Asadu: "Vojska se vraća kući..."

Iako službene potvrde nema, aktivisti na Twitteru tvrde kako su svjedočili detonaciji istog dana kad je Rusija objavila da je ubila oko 40 boraca Islamske države, među kojima su i četvorica vodećih zapovjednika.

Kada je bomba prvi put testirana 2007. godine, Rusi su tvrdili da je "usporediva s nuklearnim oružjem". Radi se o bombi koja je iste klase kao i američka verzija, tzv. majka svih bombi, a koja je nedavno bačena na Afganistan.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je novinarima u Bijeloj kući da je "vrlo ponosan" te operaciju nazvao uspješnom, piše Daily Mail.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene