Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najpametnija beba Britanije?

Ima samo šest mjeseci: Razumije rumunjski, sama traži 'tutu' i hranu...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Wolfgang Amadeus Mozart imao je samo tri godine kada je počeo skladati jednostavnije pjesme i svirati na čembalu, a Pablo Picasso prvu je svoju sliku Le Picador završio s devet godina.

Međutim, jesu li ovi geniji tražili jesti, razumjeli četiri strana jezika, dirigirali orkestrom ili koristili 'tutu' sa samo šest mjeseci?

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika potraga Drama u bolnici: Djevojka (18) otela bebu i pobjegla, vratila ju nakon dva sata Medicinska sestra ubijala bebe, ilustracija - 1 Na neonatalnom odjelu VIDEO/FOTO "Zla sam, ja sam ovo učinila": Medicinska sestra osuđena za ubojstvo sedam beba i pokušaj ubojstva njih još šest, otkriveni jezivi detalji

Inteligentna beba Izabella Oniciuc se, u razdoblju kada se njezini vršnjaci igraju u krevetiću s plišanim igračkama i nose pelene, radije traži svoju tutu kada mora obaviti nuždu, a ako je ne dobije, čekat će satima dok joj je roditelji ne donesu.

Većina djece pelene skine sa tek 32 mjeseca. Izabellini roditelji tvrde da ona zna kako tražiti mlijeko, voli čitati, a čak razumije i ponešto rumunjskog jezika, materinji jezik njezine majke Reluce.

>> Evo kako djeca bježe van iz krevetića!

Ali, Izabellina genijalnost možda i nije slučajna. Njezini roditelji puštali su joj album Baby Mozart dok je još bila u majčinom trbuhu, izložili su je velikom broju stranih jezika nakon što je rođena i nisu je željeli poslati u vrtić kako to ne bi ometalo njezin razvoj.

Što je istina? Je li Izabella uistinu dijete genij ili su njezini ponosni roditelji pomalo zaneseni? U svom dvosobnom stanu u Cheshuntu u Velikoj Britaniji, Izabella izgleda zadovoljno.

'Ba ba do puh', odjednom je rekla Izabella i to počela ponavljati. Majka joj je tada skinula pelene (koje nosi iako ih ne koristi), a otac je donio plastičnu tutu na koju je Izabella sjela.

Većina djece tutu nauči koristiti između 18 i 32 mjeseca. Ali, Izabella glasovima 'Ba ba do puh' sama traži tutu. Njezin otac Finn kaže da svako dijete u početku komunicira posebnim glasovima za pojedine radnje, samo ih treba slušati. Ukoliko to roditelji ne čine i ne rfaspoznaju glasove, djeca će ubrzo odustati.

Fotografije Izabelle i cijelu priču možete pogledati ovdje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene