Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KREMLJ priopćio

JE LI NA POMOLU PREOKRET? Erdogan zatražio susret s Putinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uslijed napetosti na relaciji Moskva-Ankara, Tayyip Erdogan zatražio je sastanak s Vladimirom Putinom.

Kremlj je u petak priopćio da je turski predsjednik Tayyip Erdogan zatražio sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom 30. studenoga u Parizu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz" Ilustracija Erdogan razgovarao s Putinom Putin uskoro putuje u Ankaru: Kremlj spreman obnoviti ugovor o žitu, otkriveni i uvjeti

"Prijedlog turske strane o sastanku na razini šefova država predan je predsjedniku", rekao je glansnogovornik Dmitrij Peskov. "To je sve što mogu reći".

Putin čeka ispriku, a Erdogan odgovara: 'Odgovorit ćemo na isti način!'

Putin i Erdogan sudjelovat će na globalnom summitu o klimi koji počinje 30. studenoga u Parizu.

Peskov je također kazao da zapadne zemlje nisu spremne ujediniti se u zajedničku koaliciju s Rusijom protiv Islamske države.

"Nažalost naši partneri u ovom trenutku nisu spremni surađivati unutar jedinstvene koalicije", rekao je novinarima Peskov.

urski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da će njegova zemlja "raditi" s Rusijom na "smirivanju napetosti" nakon što je ranije ovaj tjedan tursko zrakoplovstvo srušilo ruski bombarder, stoji u članku objavljenom u petak u Timesu.

"Kad je neidentificirani zrakoplov, koji je ušao u turski zračni prostor, srušen, nije to bila niti je sada mjera usmjerena protiv neke posebne zemlje", tvrdi Davutoglu u britanskom dnevniku.

"Turska je djelovala na bazi propisa koji su na snazi kako bi zaštita svoj teritorijalni suverenitet", nastavlja on dodajući da su "rasprave nužne" u rješavanju krize koja je u tijeku.

"Iako mjere namijenjene obrani našeg teritorija ostaju na snazi, Turska će raditi s Rusijom i našim saveznicima na smirivanju napetosti", tvrdi šef turske vlade.

"Međunarodna zajednica ne smije djelovati protiv same sebe. U protivnom će jedini pobjednici biti IS i sirijski režim", dodao je.

Tursko rušenje ruskoga vojnog zrakoplova u utorak blizu sirijske granice jedan je od najozbiljnijih javno potvrđenih sukoba između jedne članice NATO-a i Rusije u posljednjih pedeset godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene