Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentar

Je li Dulić žrtva borbe protiv korupcije u Srbiji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Je li slučajnost što je Oliver Dulić iz Subotice prva žrtva borbe protiv korupcije nove srbijanske vlasti, pita se Tomislav Žigmanov.

Je li slučajnost što je prva žrtva borbe protiv korupcije nove srbijanske vlasti Oliver Dulić iz Subotice, čije prezime nosi jedan značajan broj tamošnjih Hrvata, pita se u autorskom tekstu za internetski portal hrvatske redakcije Radio Subotice u ponedjeljak politički analitičar i ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov.

Oliver Dulić bivši je srbijanski ministar i visoki dužnosnik Demokratske stranke koji je optužen za zlouporabu službenog položaja, zbog čega mu je u ponedjeljak oduzeta diplomatska, hrvatska i srbijanska putovnica.

"Nanovo smo svjedoci teške zloporabe medijskih sloboda koje su u funkciji ostvarivanja sebičnih političkih interesa. Njihov sablazni medijski tretman 'slučaja Dulić' ne smjera tek i samo na 'bezobzirnu korumptivnost' predstavnika ranije vlasti, već izravno pogađa i političku budućnost Vojvodine i Subotice, a neizravno se odnosi i na sve pripadnike hrvatske zajednice u Srbiji", zaključio je Žigmanov.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcija 'Mir i Dobro' Policija apelira: 'Ne odbacujte oružje uokolo, već javite policiji!' Slika nije dostupna Zloporaba položaja Šest hrvatskih banaka pod istragom HNB-a

>> Duliću oduzeta i hrvatska putovnica

Žigmanov smatra da je bivši ministar izabran kao žrtveno janje u borbi protiv korupcije "stare vlasti", a kampanju protiv korupcije naziva takozvanom. "Ako se čak i prihvate naracije nove vlasti da je korupcija bila raširena u svim porama prijašnje vlasti, zašto nije izabran neki drugi dužnosnik te vlasti? Recimo, osoba čije prezime ne pripada manjinskim zajednicama i koje dolazi iz takozvane uže Srbije?", pita se autor teksta.

Žigmanov podsjeća da su isti srbijanski mediji prije 7-8 godina vodili hajku protiv njegove prezimenjakinje Ivane Dulić, udane Marković, bivše ministrice poljoprivrede.

"Budući da su oboje nositelji istoga prezimena, koje se u javnosti prepoznaje kao ono koje pripada Hrvatima u Vojvodini, slijedi u konačnici onda i vrlo jasna poruka građanima ovdašnje hrvatske zajednice - ako se budete usudili baviti se politikom i ako u tome budete uspješni, proći ćete na ovaj način. Budite stoga dobri i vrijedni 'salašari i svinjari, obrađujte zemlju, poželjno sagnuto', a prostor moći ovdje je rezerviran za nositelje drugačijih prezimena i ljude s drugih područja!", zaključuje u autorskom tekstu Tomislav Žigmanov. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene