Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan žalosti u Srbiji

Javio se ženi sat vremena prije pada: 'Sve je u redu, uskoro ćemo sletjeti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anesteziolog Dževad Ljajić (41) javio se supruzi Šefiki oko 21.40 sati.

Danas je u Srbiji dan žalosti zbog tragične helikopterske nesreće u kojoj je u petak navečer smrtno stradalo svih sedmero ljudi u letjelici, uključujući i petodnevnu bebu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Sebastian Pinera Ozlijeđene tri osobe Bivši predsjednik Čilea poginuo u padu helikoptera

Srpski mediji danas donose priče obitelji i prijatelja stradalih u nesreći koja je šokirala zemlju. Tako Blic piše da se jedan od poginulih, anesteziolog Dževad Ljajić (41), javio supruzi Šefiki oko 21.40 sati, manje od sat vremena prije pada. Rekao joj je da je sve u redu i da će uskoro sletjeti. Supruga ga je nakon toga nekoliko puta zvala, ali joj se javljala sekretarica.

'Posljednju poruku poslala mu je oko šest sati ujutro, pitala ga je je li sve u redu, što se događa i zašto joj se ne javlja, ali odgovora nije bilo. Oko osam sati su je zvali iz novopazarske bolnice i javili joj strašnu vijest', rekao je Ljajićev stric Muamer.

15. ožujak Dan žalosti - 'Poginuli su najbolji piloti koje je imala Vojska Srbije'

U nesreći je život izgubio i medicinski tehničar Miroslav Veselinović (42), za kojeg mještani sela Lukare kod Novog Pazara imaju samo riječi hvale.

'Kada bi se netko iz sela liječio u bolnici redovno ga je obilazio, urgirao kod doktora da mu posvete maksimalnu pažnju', pričaju susjedi, prenosi Blic.

Filip Marinković, Veselinovićev sestrić, rekao je kako ga je zvao u petak, ali se nije javljao. Mislio je da je previše zauzet.

'Nisam ni slutio da je on u tom trenutku u helikopteru i da će ubrzo poginuti', rekao je Marinković.

Nikolić traži hitno izvješće

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić zatražio je u nedjelju hitno izvješće o padu vojnog helikoptera, u kojem je u petak navečer poginulo sedam osoba, priopćeno je iz Nikolićeva ureda.

Nikolić se u nedjelju sastao s ministrom obrane Bratislavom Gašićem i načelnikom glavnog stožera Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem i od njih "zahtijevao kompletno izvješće o padu helikoptera u najbržem mogućem roku", navdeno je u priopćenju.

'Jedino istina i iznošenje činjenica mogu razvijati svaki tračak sumnje i očuvati kredibilitet institucije od najvećeg povjerenja među građanima Srbije“, poručio je Nikolić.

Srbijanski šef države istaknuo je da ta tragedija potresa čitavu regiju i da su njene razmjere veće nego što bilo tko u ovom trenutku može sagledati, ocijenivši da se "jedno humano, veličanstveno djelo pretvorilo u tragediju koja je duboko potresla Srbiju", te da je "cijela nacija u potpunom šoku".

Gašić je naglasio da će izvješće 'biti precizno i nedvosmisleno'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene