Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

'Vlada ima odgovornost'

Japanski premijer odrekao se plaće dok se završi kriza u Fukushimi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoto Kan odrekao se svoje plaće japanskog premijera i neće je primati sve dok se ne završi kriza u nuklearnoj elektrani Fukushima izazvana potresom i tsunamijem.

'Nastavit ću primati plaću parlamentarnog zastupnika, ali neću primati premijersku plaću niti pripadajuće povlastice', rekao je predsjednik vlade na konferenciji za novinare.  'Poput elektroprivredne tvrtke Tokyo Electric Power (TEPCO), vlada ima veliku odgovornost za ovu krizu', rekao je premijer.

Pročitajte i ovo Kaos s obračunom plaća ANKETA DNEVNIKA NOVE TV Je li vam plaća veća nakon porezne reforme? Pogledajte rezultate glasanja Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana

>> VIDEO: Objavljene prve snimke iz reaktora 1 u Fukushimi

Havarija nuklearne elektrane Fukushima Daiichi (Fukushima br. 1, sjeveroistok) izazvana je potresom magnitude 9 i divovskim tsunamijem koji je slijedio 11. ožujka. Najgora je havarija nuklearne elektrane u svijetu tragedije u Černobilu (Ukrajina) 1986. Zbog istjecanja radioaktivnosti evakuirano je 85.000 stanovnika iz Fukushime i okolice. I uprava TEPCO-a objavila je ranije u utorak da se odriče plaća. TEPCO se nada do siječnja 2012. reaktore u elektrani dovesti u stanje hladnog pogona. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene