Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Japanski ministar umješan u sklandal podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski ministar poljoprivrede, umiješan u financijski skandal, podnio je u ponedjeljak ujutro ostavku, što predstavlja novi udar za konzervativnog premijera Shinza Abea tjedan dana nakon promjene ministara kojom je trebao biti vraćen ugled njegovoj vladi.

Ostavka ministra poljoprivrede Takehida Enda ponižavajuća je za Abea koji je jedva dobio na popularnosti zahvaljujući promjeni sastava vlade nakon izbornog debakla krajem srpnja.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Slika nije dostupna Optužbe za napastovanje Francuski ministar odstupio nakon seksualnog skandala

Endo (68) je peti ministar koji napušta vladu nakon Abeova dolaska na vlast prije godinu dana. Zamijenit će ga bivši ministar okoliša Masatoshi Wakabayashi.

"Podnio sam jutros ostavku kako bih izbjegao slabljenje povjerenja u ministarstvo poljoprivrede", kazao je Endo na konferenciji za tisak po završetku kratkog susreta s premijerom.

Endovim odlaskom nastavlja se crni niz za Abeove ministre
poljoprivrede. Jedan od njegovih prethodnika čak je počinio
samoubojstvo u svibnju, optužen za korupciju, dok je drugi morao podnijeti ostavku prošlog mjeseca nakon opetovanih malverzacija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene