Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova greška

Japanski dužnosnik zamijenio potres i sjevernokorejsku raketu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski dužnosnik greškom je objavio da je lansirana sjevernokorejska raketa, umjesto da je poslao poruku o jakom potresu koji je pogodio zapad Japana.

Tu je krupnu grešku počinio dužnosnik ureda za zrakoplovstvo Osake, pri ministarstvu prometa, koji je zabunom u 87 ureda zračnih luka odaslao elektronsku poruku u kojoj se kaže da je lansirana sjevernokorejska raketa, objavilo je ministarstvo.

Pročitajte i ovo Snježana Markušić, PMF Simulacija potresa Područje od Splita do Zadra potresnije nego što se mislilo: "Dobili smo rezultate koje ni mi nismo očekivali" Potres u Japanu 2011. godine Na današnji dan ''To su stvari koje želim zaboraviti, ali ne mogu'': Godišnjica jednog od najsnažnijih potresa u povijesti

>> Sjevernokorejka koja je pobjegla od režima: Sve što vidite na snimkama je istina

Dužnosnik je zapravo želio poslati poruku u kojoj se traži od ekipa da provjere stanje na licu mjesta neposredno nakon jakog potresa od 6,3 stupnja koji je u subotu ujutro pogodio zapad Japana. Umjesto da pošalje e-mail o potresu, on je neoprezno poslao hitnu poruku spremnu za slučaj lansiranja sjevernokorejske rakete, mogućnosti koja Japan drži u pripravnosti već nekoliko dana.

Pogrešno upozorenje povučeno je šest minuta kasnije ali je zbog njega odgođen najmanje jedan domaći let, rečeno je iz ministarstva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene