Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjene odluke ipak moguće

Japan zasad neće proširiti zonu evakuacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japan ne planira proširivati zonu evakuacije u području pogođenom radioaktivnim zračenjem iz nuklearnog reaktora oštećenog nakon potresa i tsunamija 11. ožujka, no to ne znači da je ta odluka konačna i definitivna, rekao je u ponedjeljak u Beču japanski dužnosnik za nuklearna pitanja.

U potresu i tsunamiju koji je nakon njega uslijedio, prije tri tjedna teško je oštećena nuklearna elektrana Fukushima Daiichi, zbog čega je japanska vlada odlučila proglasiti dvadeset kilometara široku zonu evakuacije oko nje.

'Za sada nećemo proširivati zonu evakuacije, no to ne znači da se to u budućnosti neće mijenjati', rekao je novinarima zamjenik direktora japanske Agencije za nuklearnu i industrijsku sigurnost Koichiro Nakamura. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 2 uklanjanje opasnosti FOTO Pogledajte kako izgleda velika mina kod hrvatskog otoka: Evakuirali stanovnike, akcija u tijeku

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene