Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višestruka ubojstva

Japan vješanjem smaknuo trojicu zatvorenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Tokiju je izvršena smrtna kazna vješanjem za tri zatvorenika osuđena za višestruka ubojstva.

Jedan je osuđen za zalijetanje automobilom u željezničku postaju nakon čega je nožem izbo nekoliko ljudi 1999. Drugi je ubio dvije osobe 2001., a treći tri osobe 2002. godine, Japanski mediji prenijeli su informacije koje im je dao izvor iz ministarstva pravosuđa, prenosi Mercury News.

Pročitajte i ovo Japanski tenkovi na vojnoj vježbi Jačanje suradnje Dramatično upozorenje: "Svijet je na povijesnoj prekretnici, nadam se da će Amerika to razumjeti" Aleksandar Vučić tv gostovanje Vučić o ubojstvu Danke: "Ovo zaslužuje smrtnu kaznu, ponovit ću taj zahtjev Vladi Srbije"

Ministar pravosuđa Toshio Ogawa potvrdio je smaknuća tijekom konferencije za novinare, rekavši kako ova kazna ima podršku javnosti, objavio je Reuters. No, nije objavio detalje o zatvorenicima koji su usmrćeni. Ovo su u Japanu prve egzekucije nakon srpnja 2010. Smrtna se kazna ondje dodjeljuje osobama koje su počinile višestruka ubojstva.

>> Prijeti mu smrtna kazna zbog objave na Twitteru!

Japan je pokraj SAD-a jedna od rijetkih industrijaliziranih zemalja koje u zakonodavstvu imaju propisanu smrtnu kaznu. Sve smrtne kazne u Japanu izvršavaju se vješanjem, a zatvorenici do posljednje minute ne znaju kada će kazna biti izvršena. Obitelj i odvjetnici obaviješteni su tek kasnije.

Amnesty International kritizira nedostatak transparentnosti, ali prema anketama, japanska javnost podržava smrtnu kaznu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene