Obavijesti Video Pretražite Navigacija
6.4 stupnja

Japan pogodio jak potres

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jak potres pogodio je danas sjeverni dio Japana, no nema opasnosti od tsunamija.

Potres jakosti 6.4 stupnja zatresao je danas Japan, piše Usa today. Japanska meteorološka agencija smirila je javnost priopćenjem da nema opasnosti od tsunamija, moguće su eventualno male promjene na moru.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Fukushima 2011. godine Japan prvi puta izdao upozorenje za tsunami još od Fukushime: Znate li što se tada dogodilo? Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

Epicentar je bio na obali Iwate, oko 10 kilometara pod morem. Vlasti nisu dobile informacije o materijalnoj šteti, niti o ozlijeđenima ili smrtno stradalima.

>> NASA objavila animaciju kretanja tsunamija koji je razorio Japan

Također, nisu uočene abnormalnosti u mjerenjima radioaktivnosti u nuklearnoj elektrani Fukushima. Nisu uočene ni nepravilnosti u radu jedine japanske nuklearne elektrana. Japan ih broji 54, a sve osim jedne stavljene su van pogona, isključivo zbog sigurnosnih razloga.

Iwata je regija koja je najteže oštećena u prošlogodišnjem razornom potresu. Jakosti čak 9.0 stupnjeva, potres koji je pogodio regiju 11. ožujka prošle godine, usmrtio je oko 19 000 ljudi, uništio tisuće domova te na kraju uzrokovao najgoru nuklearnu katastrofu poslije one u Černobilu.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene