Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KONTROVERZNI POLJAK

U Europskom parlamentu brutalno izvrijeđao sve žene, a evo kako su ga kaznili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Neću tolerirati takvo ponašanje, posebno kada dolazi od nekoga za koga se očekuje da dostojanstveno predstavlja sve narode Europe", kazao je o kazni Januszu Korwinu-Mikkeu predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani.

Poljski desničarski zastupnik Janusz Korwin-Mikke bit će primjereno kažnjen zbog svoje neprihvatljive izjave o razlozima zašto su žene manje plaćene od muškaraca, kazao je predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani otvarajući sjednicu EP-a u Strasbourgu.

Pročitajte i ovo Nina Skočak Skuplja potpise za kandidaturu Poznata tiktokerica želi u Europski parlament: "Na mojoj listi svi su mlađi od 30 godina" USB-stick i CD Pokušaj zataškavanja? Skandal na fakultetu zbog jednog USB-a: "Očito teško podnose odluku Povjerenstva"

Sankcije će, istaknuo je, biti dosad najstrože: poljski europarlamentarac izgubit će 30-dnevnu naknadu, deset će dana biti suspendiran od parlamentarnih aktivnosti i bit će mu tijekom godinu dana zabranjeno predstavljati Europski parlament.

Težina kazne je razmjerna težini djela, navedeno je u priopćenju iz EP-a. "Neću tolerirati takvo ponašanje, posebno kada dolazi od nekoga za koga se očekuje da dostojanstveno predstavlja sve narode Europe. Vrijeđanjem žena poljski zastupnik omalovažio je naše temeljne vrijednosti. Stoga sam odmah otvorio istragu, a zaključak nameće kaznu razmjernu težini djela", kazao je Tajani.

Podsjetimo, Janusz Korwin-Mikke ustvrdio je 2. ožujka u raspravi u Europskom parlamentu o razlikama u plaćama između žena i muškaraca da "žene moraju zarađivati manje od muškaraca jer su slabije, manje i manje inteligentne", što je izazvalo velike kritike zastupnika.

Na to je reagirala španjolska zastupnica iz redova socijalista Iratxe Garcia-Perez (S&D), kazavši da po takvoj njegovoj teoriji ona ne bi mogla biti zastupnica Europskog parlamenta. "Znam da vas to jako nervira i da ste jako zabrinuti zbog činjenice da mi, žene, možemo predstavljati građane ravnopravno kao i vi. Mislim da moram braniti europske žene od muškaraca kakvi ste vi", kazala je.

Korwin-Mikke vođa je desničarske euroskeptične stranke Sloboda (bivša Koalicija za obnovu Republike - Sloboda i nada) i ovo mu nije prvi takav ispad u javnosti, prenosi Hina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene