Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anketa pokazala

Janšina i Židanova stranka najpopularnije u Sloveniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska demokratska stranka (SDS) Janeza Janše i Socijalni demokrati (SD) Dejana Židana trenutno su najpopularnije stranke u Sloveniji, sudeći prema novom rezultatu redovne mjesečne ankete agencije Ninamedija za RTV Sloveniju i dnevni list "Dnevnik" koja je objavljena u nedjelju.

Za Janšinu stranku glasovalo bi na parlamentarnim izborima predviđenima za lipanj iduće godine 12,9 posto glasača, a za Židanovu 11,9 posto.

Pročitajte i ovo Profesor Marko Milosavljević s Fakulteta za društvene znanosti u Ljubljani Nakon izbora Stručnjak o promjeni vlasti u Sloveniji: "Zemlja je postajala kolonija Mađarske. To ljudima nikako nije bilo blisko" Robert Golob, Janez Janša NOVO POLITIČKO LICE? Dan odluke u Sloveniji: Objavljeni rezultati izlaznih anketa za parlamentarne izbore

Za Stranku modernog centra (SMC) sadašnjeg premijera Mire Cerara glasalo bi osam posto, a za Demokratsku stranku umirovljenika (DESUS) Karla Erjavca 6,3 posto, pokazala je najnovija anketa na uzorku 700 ispitanika.

U novom 90-članom parlamentu na osnovi takvog postotka Janšinoj bi stranci pripalo 21 zastupničko mjesto, Židanovoj 20 mjesta, Cerarovoj 13, a Erjavčevoj 10 mjesta.

Preostali zastupnički mandati pripali bi Listi Marjana Šareca (9 mandata), Udruženoj ljevici Luke Meseca (8 mandata) i Novoj Sloveniji (NSI) Ljudmile Novak (7 zastupničkih mandata). (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene