Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Janša sazvao sastanak o otvorenim pitanjima s Hrvatskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Janez Janša za ponedjeljak je sazvao novi sastanak s predsjednicima parlamentarnih stranaka, posvećen rješavanju otvorenih pitanja s Hrvatskom.

Kako je priopćeno iz Janšina kabineta, sastanak je namijenjen nastavku razgovora o otvorenim pitanjima između slovenske i hrvatske vlade, a nakon sastanka predviđena je izjava za javnost.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Slika nije dostupna Sanader i Janša razgovarat će o otvorenim pitanjima

Do sada su održana dva takva sastanka, jedan prije, a drugi odmah nakon Janšina sastanka na Bledu krajem prošlog mjeseca s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom. Na tom je sastanku postignut načelni dogovor da se neriješena pitanja granice između dviju država prepuste Međunarodnom sudu pravde (ICJ) u Den Haagu, a za ostala nastave razgovori u cilju postizanja bilateralnog rješenja. Prema dogovoru s Bleda, trebale bi se formirati dvije mješovite komisije koje bi utvrdile okvir za prepuštanje graničnog spora trećemu, o čemu bi prije toga odlučivali i parlamenti obiju država.

Neke parlamentarne stranke na zadnjem su sastanku s Janšom ocijenile da je u dogovoru s hrvatskim premijerom išao preko mandata koji su mu za pregovore s hrvatskom stranom dale političke stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene