Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I Slovenija u krizi

Janša: prijevremenim izborima iz krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski oporbeni čelnik i bivši premijer Janez Janša rekao je u razgovoru za ljubljansko "Delo" da bi prijevremeni izbori, ako bi do njih došlo ove godine, skratili izlaz iz teške političke i gospodarske krize u kojoj se Slovenija nalazi.

Pročitajte i ovo Ilustracija UCJENA SNS-a? Zbog duga isključili struju jedanaesteročlanoj obitelji, gradonačelnica im poručila: ''Kako ste glasali, tako ste i dobili" Sukob na Crvenom moru crno nam se piše Stižu ozbiljna upozorenja na opasnost od nove svjetske krize: "Posljedice bi mogle biti katastrofalne"

'To bi bio elegantan način za sadašnju vladu da teret koji je sama stvorila prebaci na tuđa ramena', iznio je Janša za vodeći slovenski dnevni list od ponedjeljka. Istodobno, tvrdi Janša, prijevremeni izbori 'skratili bi agoniju i krizu', koja se ogleda u velikoj zaduženosti i nezaposlenosti, te razvojnom padu Slovenije u Europskoj uniji po svim indikatorima.

'Stanje je mnogo gore nego što se može pročitati u novinama. To ljudima nije sasvim jasno zbog drastičnog zaduživanja, kao što nije bilo niti Grcima prije tri godine. Slijedeća vlada imat će vrlo ograničen manevarski prostor', rekao je Janša. Prema njegovoj procjeni bi zato premijer Borut Pahor, o kojemu to ovisi, trebao pristati na održavanje prijevremenih izbora što prije, ne čekajući rok za redovne na jesen iduće godine. Janša je istaknuo da je glavni problem Slovenije trend visokog zaduživanja države koji će kako tvrdi krajem ove godine dosegnuti 50 posto BDP-a. (HINA)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene