Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo prekasno

Janša o Patriji: Poništenje presude pokazalo je 'svu bijedu slovenskog društva'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši slovenski premijer i čelnik oporbe Janez Janša izjavio je u petak na velikom mitingu svojih pristaša u Ljubljani da je presuda ustavnog suda koji je ukinuo presudu za korupcijsku aferu Patrija i naložio novo suđenje Janši i suoptuženima pokazala "svu bijedu slovenskog sudstva", ali i to da su lanjski parlamentarni izbori bili "nelegitimni".

"Jučer je potvrđeno da su lanjski izbori bili nelegitimni", kazao je Janša čiju je stranku na lanjskim izborima, kad je Janša pred početak kampanje počeo izdržavati dvogodišnju kaznu, pobijedila nova stranka Mire Cerara, aktualnog premijera.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Morat će se ponoviti Slovenski ustavni sud poništio presudu Janši u slučaju Patria

Govoreći pred oko 1.000 članova svoje stranke i pristaša koji su pred zgradom suda klicali Janši i vikali da je slovensko sudstvo nepošteno, a da su mediji neobjektivno pratili sudski proces na kojemu je Janša osuđen, bivši je premijer rekao da je lani zbog "producirane" afere i "montiranog" sudskog procesa nakon kojega je zatvoren pola slovenskih birača ostalo kod kuće i da njegova Slovenska demokratska stranka nije imala priliku predstaviti svoj program za razvoj Slovenije.

Slovenski ustavni sud poništio presudu Janši u slučaju Patria

Unatoč tome, kazao je Janša, vodeća oporbena stranka se u parlamentu ponaša konstruktivno i predlaže zakone koje vladajuća većina odbija iako sama ne donosi potrebne mjere i reforme.

Janša je rekao da je spreman oprostiti onima koji su ga progonili i da vidi perspektivu za Sloveniju, ali samo ako sadašnja vlada shvati da je došlo vrijeme za normalizaciju stanja, uz uvjet da se uvedu temeljite reforme u sudstvu i promijeni stanje u medijima koji su po njegovim riječima "pristrani" i ne dopuštaju da istina dođe do birača, osobito kad je riječ o postupcima na sudovima.

Janša je za dio politike i medija rekao da rade na "planskom zaglupljivanju" slovenskog naroda, te da je za trajnu društvenu normalizaciju potrebno prikazati istinu, što mogu samo neovisni "alternativni" mediji. "Danas postoji nada i znamo što nam je ubuduće činiti", završio je Janša svoj govor u kojemu je komentirao političko i društveno stanje nakon pada svoje presude. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene