Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uprava ga nije upozorila?

James Murdoch kaže da nije znao za ilegalne poslove lista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
James Murdoch optužio je u utorak svoje podređene da su mu skrivali nezakonite poslove lista u vrijeme dok je vodio medijsko carstvo svoga oca Ruperta Murdocha te je rekao da nije detaljno čitao sporni tabloid News of the World.

Jamesa Murdocha (39), nekoć očekivanog nasljednika obiteljske tvrtke News Corp, pitanjima su izrešetali članovi sudskog povjerenstva osnovanog u jeku skandala koji je izbio kada je otkriveno da je News of the World nezakonito prisluškivao telefone britanskih građana kako bi se domogao eksluzivnih priča.

Istraga, koju je naredio britanski premijer David Cameron, bavi se i odnosima Murdocha i političara, kako bi se utvrdilo je li to pomoglo da se novinari ponašaju kao da su iznad zakona.

Istraga se usredotočila na pitanje je li James Murdoch znao za ilegalno prisluškivanje, osobito kada je odobrio velike isplate kako bi se odbacile žalbe protiv lista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočenje pred britanskim parlamentom Murdoch: Nikada se nisam osjećao ovako posramljeno Slika nije dostupna Objavio ispriku Murdoch: Žao nam je zbog svih teških prijestupa

>> James Murdoch odstupio s dužnosti u News Internationalu

On je uporno tvrdio da ga uprava lista nije upozorila na razmjere problema. "Imajući na umu ono što sada znamo o ponašanju News of the World i o raširenosti tog jadnog ponašanja, iskreno žalim zbog toga", rekao je James Murdoch u prepunoj sudnici.

Upitan je li čitao tjednik News of the World, odgovorio je: "Ne bih rekao da sam čitao sve", a na pitanje je li čitao drugi listi iz koncerna "The Sun" rekao je da je "nastojao upoznati se što je u njemu pisalo". "Ja nisam odlučivao o tome što će se objaviti u listu", istaknuo je Murdoch. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene