Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet se trese

Jak potres u moru kod Fukushime

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 5,8 stupnjeva dogodio se u ponedjeljak ujutro u moru kod japanske prefekture Fukushime, slabo se osjetio u Tokiju i ne postoji opasnost od tsunamija, objavila je Japanska meteorološka agencija.

Potres se snažno osjetio u području u kojem se nalazi nuklearka Fukushima Daiichi, razorena u katastrofalnom potresu 2011., i drugi nuklearni kompleks, Fukushima Daini.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Fukushima 2011. godine Japan prvi puta izdao upozorenje za tsunami još od Fukushime: Znate li što se tada dogodilo? Slika nije dostupna Nema opasnosti od tsunamija Potres magnitude 6,5 pogodio istok Japana, NE Fukushima nije pretrpjela štetu

Elektroenergtska tvrtka Tepco za sada nije prijavila nikakve nove probleme u tim nuklearkama, a o tome nije izvijestila ni japanska nacionalna televizijska postaja NHK.

Goleme količine radioaktivne vode upumpane u zgrade!

Potres se dogodio u 5:14 sati po mjesnom vremenu u moru ispred prefekture Fukushime na dubini od 50 kilometara. Osjetio se i u susjednoj regiji Miyagi.

Zadnjih nekoliko tjedana snažni potresi relativno su česti na sjeveroistoku japanskog arhipelaga.

Potres magnitude devet stupnjeva, koji se dogodio u tom području 11. ožujka 2011., i golemi tsunami koji je izazvao usmrtili su više od 18.000 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene