Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatreslo i Hrvatsku

Banja Luka: Jak potres kasno sinoć uznemirio stanovništvo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan potres zatresao je Banja Luku i sjevorozapadni dio BiH oko jedan sat poslije ponoći. Prema prvim informacijama jačina potresa iznosila je 4,5 stupnjeva po Richteru, javljaju BiH mediji.

Potres koji je oko 1 sat u utorak pogodio sjeverozapadni dio BiH pored Banja Luke, trajao je nekoliko sekundi i po intezitetu se može smjestiti u najjače u posljednjih nekoliko godina, prenose Nezavisne Novine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna podlegla ozljedama Elmira je prva žrtva razornog potresa: Na kuću im pala ogromna stijena, ozlijeđeni roditelji i sestra Slika nije dostupna Novo podrhtavanje tla Prilično jak potres uznemirio građane u Dalmaciji i BiH: "Jaki tutanj i trešnja! Metković"

Potres magnitude 3,5 pogodio Vis

Prema podacima Europskog seizmološkog centra, epicentar je bio 31 km sjeverno od Banjaluke i 10 kilometara južno od Gradiške na dubini od 2 kilometra pored naselja Cerovljani.

Seizmografi Seizmološke službe RH također su zabilježili potres. Magnituda potresa iznosila je, javljaju hrvatski seizmolozi,  4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je VI stupnja MCS ljestvice.

Potres se osjetio u Sisku i Kutini sve do Požege, izvijestila je Seizmološka Služba Geofizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. (D.B./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene