Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema informaicja o šteti

Jak potres pogodio Malavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan potres magnitude 5,9 po Richteru pogodio je u noći na utorak sjeverni Malavi blizu granice s Tanzanijom, ali zasad nema informacija o eventualnim žrtvama ni materijalnoj šteti.

Epicentar potresa bio je na dubini od samo 10 kilometara, 175 kilometara sjeverno od grada Mzuzua, priopćio je Američki geološki institut, a prenijela je agencija Reuters. Ovo je zadnji u nizu potresa koji su od nedjelje navečer pogodili uranijem bogat okrug Karongu, čija je snaga bila između 5,1 i 5,8 stupnjeva po Richteru.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina Nazvao ga Plenković Župan Komadina o posljedicama potresa: "Pao je krov u Rijeci" Potres Nova podrhtavanja Potres kod Rijeke: ''Kratko, ali žestoko!''

U tim potresima je ozlijeđeno šest osoba, među kojima dvije teže, a više kuća je srušeno. Direktor nacionalnog instituta za geološka ispitivanja Leonard Kalindekafe u ponedjeljak je priopćio je da je ta ustanova zabilježila 12 potresa. U potresu jakosti 6,6 stupnjeva, koji je isto područje pogodio 1989. godine poginulo je devet a ozlijeđeno je 100 osoba, dok ih je 50.000 ostalo bez doma, podsjetio je Reuters. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene