Obavijesti Video Pretražite Navigacija
6,6 po Richteru

Jak potres kod Japana, upozorenje na tsunami

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanska meteorološka agencija izdala je upozorenje na tsunami visok 50 cm nakon što je rano ujutro potres jačine 6,6 Richtera pogodio južnu obalu Japana.

Epicentar potresa nalazio se oko 110 km ispred otoka Miyakojima na jugu Japana, na dubini od 10 km. Mali otok u otočju Ryukyu nalazi se oko 1.800 km jugozapadno od Tokija.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Slika nije dostupna epicentar na dubini od 2 km Snažan potres od 7,1 po Richteru zabilježen kod Australije: Izdano upozorenje za tsunami

Zasad nema dojava o mogućim žrtvama ni o šteti uslijed potresa, a agencija navodi da se podrhtavanje tla osjetilo u nekoliko manjih gradova na jugu Japana.

Pacifički centar za upozorenja od tsunamija objavio je da nema opasnosti od tsunamija u široj regiji. Japan je jedna od seizmički najaktivnijih država na svijetu. 1995. godine je u potresu jačine 7,2 koji je pogodio lučki grad Kobe u zapadnom Japanu, poginulo 6.400 ljudi. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene